HTML

Esküvői frizurák

Ha még nem volt olyan alkalom az életedben, amikor tökéletesen akartál kinézni, akkor az esküvőd biztosan az a nap lesz. Segítségül létrehoztuk ezt az esküvői frizurákat bemutató blogot. Reméljük, hogy sokaknak tudunk majd ötleteket adni a nekik legmegfelelőbb esküvői frizura és kiegészítők kiválasztásában. Örömteli tervezést, esküvőszervezést és készülődést kívánunk mindenkinek a nagy naphoz! A szerkesztők: Erdőssi Dorottya és Svajda Anna

2011.04.29. 23:37 S. Anna

Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője

Címkék: vilmos herceg kate middleton menyasszonyi frizura királyi esküvő

Az európai monarchiák közül II. Erzsébet, brit királynő és családtagjai kapják a legtöbb médiafigyelmet. Minden idők egyik legnézettebb tévés eseményévé vált Vilmos herceg, a brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton 2011. április 29-i esküvője. A westminsteri apátságban tartott esküvőt becslések szerint a világon két milliárd ember kísérhette figyelemmel. A nem nemesi származású Kate Middleton a házasság által a brit királyi család tagja lett, és megkapta a cambridge-i hercegnő címet is. Katalin hercegnőt, férjéhez hasonlóan, ezentúl szintén megilleti a "Királyi Fenség" megszólítás.

Kate Middleton menyasszonyi frizurájáról készült fotóriportunkat az eskuvoifrizurak.hu portálon nézhetitek meg.

 

 

 

1 komment

2010.10.13. 13:43 S. Anna

Elindult az Esküvői Frizurák.hu portál

Címkék: menyasszonyi frizura

Kedves Olvasóink!

Örömmel tudatjuk, hogy a mai naptól elérhető a világhálón az Esküvői Frizurák.hu portál. Nézzetek körül. Reméljük, hogy itt mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbb alkalmi és esküvői frizurát! 

Üdvözlettel:  a szerkesztők: Dóri, Anna és Szilvia

 

Szólj hozzá!

2010.09.02. 22:02 S. Anna

Királyi esküvő Görögországban

Címkék: 2010 fátyol tiara menyasszonyi frizura chignon spanyol konty

Az idei nyár végén, 2010. augusztus 25-én, újabb királyi esküvőre figyelt a világ. Összeházasodott Miklós görög és dán királyi herceg és szerelme, a 29 éves Tatiana Blatnik a görög Szpétsze szigetén. A médiumok által az évtized görög esküvőjének nevezett esemény harminchat éve - a monarchia eltörlése óta - az első nemesi menyegző Görögországban. 

A cikk befejezéséhez és a képgalériához kattints IDE

Szólj hozzá!

2010.08.20. 13:21 S. Anna

A húszas évek esküvői frizurái újragondolva

Címkék: fátyol hajpánt menyasszonyi frizura 20 as évek

Azok a menyasszonyok, akik esküvőjüket az 1920-as évek stílusában álmodták meg bizonyára gondoltak, a jellegzetes szabású ruhák mellett, a kor frizuráira is. A nők rövidre vágott frizurája a huszadik század elején jött divatba, és vele együtt a Marcell hullám. Ezek a hajsütővassal illetve vizes technikával készített hullámok szorosan a fejhez simulnak, követve a fej formáját. A Marcel-hullámok leginkább a rövid hajhoz illenek, de félhosszú hajból is megvalósíthatók.

Bátrabb menyasszonyok a húszas évek stílusjegyeit hordozó - de ugyanakkor modern - fejdísszel is kiegészíthetik (akár rövid, akár hosszú) esküvői frizurájukat. Próbálj ki több variációt is mielőtt a végső döntést meghozod: például egy sikkes homlokba kötött hajpántot, egy szolíd oldalra tűzött tolldíszt vagy egy csipkéből készült és szorosan a fejtetőre simuló fátylat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

2010.08.20. 13:18 S. Anna

Az 1920-as évek esküvői frizuradivatja

Címkék: fátyol menyasszonyi frizura 20 as évek

A húszas évek elejétől villámgyorsan terjedt el a legújabb női frizuraőrület: a rövid haj. Az egyszerű bubifrizurába gyakran fésültek hullámokat, ami elegánssá és nőiessé tette az egyébként fiús hajviseleteket.

Nagyon divatossá váltak a hajpántok, amelyek nem engedték láttatni a nők homlokát. A búra formájú fejfedőkről sem szabad megfeledkezni, amelyek szintén nagyon népszerűek voltak, és a fejre simultak.

A 20-as évek frizura trendje a itt bemutatott korabeli esküvői fotókon is jól nyomon követhető: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.17. 12:15 S. Anna

Örömanyák kalapban

Címkék: kalap örömanya frizurák

Az igazán elegáns örömanyák esküvői öltözékének fontos kiegészítője lehet a kalap. A kalap nagyon kevés embernek áll rosszul, ezért szinte mindenki viselheti, de nem mindegy mihez és hogyan. Akár klasszikus kosztümöt, nadrágkosztümöt vagy komplét viselnek az örömanyák, olyan kalapot válasszanak, amely stílusában és színében harmonizál öltözékükkel.

Érdemes időt szánni a próbálgatásra, mert minden arcformához más kalapforma illik. Egy másik fontos szabály, hogy a széles karimájú kalapok "összenyomnak". Alacsonyabb hölgyek ezért mindenképp kisebb átmérőjű kalapot viseljenek, de számukra egy sikkes kalapszerű fejdísz is tökéletes választás lehet.

Nigel Rayment angol divattervező csodaszép kalapjait mindenki szíves figyelmébe ajánljuk. Az aktuális kollekciók az alábbi linkre kattintva érhetők el: http://www.nigelrayment.co.uk/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.17. 11:49 S. Anna

Összeházasodott Benedek Tibor és Epres Panni

Címkék: 2010 fátyol menyasszonyi frizura közismert személy kiengedett haj

Egyszerű polgári szertartáson, a nyilvánosság teljes kizárásával kelt egybe 2010. augusztus 7-én Benedek Tibor és Epres Panni. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és családja Olaszországban élnek, de az esküvőt itthon tartották Budapesten. Benedek Tibor és Epres Panni nyolv éve vannak együtt, két gyermekük a most három éves Mór és a fél éves Barka.

Panni hosszú barna haját leengedve viselte - egyszerűségében szép lágy óriáshullámos menyasszonyi frizura, hátul középmagasra tűzött hosszú fátyollal kiegészítve. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.11. 10:18 S. Anna

Felnőtt koszorúslány frizurák

Címkék: koszorúslány frizurák

A felnőtt koszorúslányok általában a menyasszony még hajadon barátnői. Az ő feladatuk, hogy segítsék a menyasszonyt az esküvő napján a készülődésben, öltözködésben, elhelyezzék a nászajándékokat az arra kijelölt helyiségben. Főleg vidéken még él a hagyomány, mely szerint a koszorúslányok rozmaring vagy virág kitűzőt tűznek a férfi vendégek zakójának hajtókájába.

A koszorúslányok ruhájáról, virágcsokráról és alkalmi frizurájuk elkészítésének költségeiről a menyasszony gondoskodik. Ruhájuk általában egységes színű, frizuráik viszont nem feltétlenük kell, hogy egyformák legyenek, hiszen lehet köztük rövid, félhosszú és hosszú hajú barátnő is. Amennyiben viszont mindegyik hölgy hosszú hajú és megoldható, hogy egységesen hasonló kontyot, félkontyot vagy kibontott frizurát viseljenek, akkor talán még szebb és harmónikusabb lesz az "összkép".

 


  

 

  

  

  

  

 

Szólj hozzá!

2010.08.03. 18:01 S. Anna

Fonott vagy fonással díszített esküvői frizurák

Címkék: menyasszonyi frizura fonott frizurák

A menyasszony frizuráját díszíthetik fonott tincsek, például egy fejtetőre tűzött konty köré csavarva, vagy a félig feltűzött hosszú haj kiegészítéseként oldalra igazítva, de akár az egész menyasszonyi hajkompozíció is épülhet erre a technikára.

A fonott frizuráról sokan azt gondolják, hogy kislányos, unalmas és nem elég trendi. Pedig a fonott hajvariációk tárháza kifogyhatatlan, és nemcsak hétköznapi, de alkalmi frizuraként is megállják a helyüket. Íme néhány ötlet leendő menyasszonyoknak:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.03. 17:34 S. Anna

Alicia Keys titkos esküvője

Címkék: 2010 menyasszonyi frizura spanyol konty közismert személy

Amíg a sajtó augusztus 1-én leginkább Chelsea Clinton és Marc Mezvinsky  várva várt esküvőjére figyelt, a többszörös Grammy-díjas amerikai énekesnő, Alicia Keys és producer vőlegénye Swizz Bitz is kimondták a boldogító igent. Az énekesnő még májusban jelentette be, hogy eljegyezték és kisbabát vár. 

A Korzikán tartott esküvőn az énekesnő egy csodaszép elefáncsontszínű selyem esküvői ruhát viselt, melyet Vera Wang tervezett. A sztárok körében manapság oly népszerű divattervező ezúttal egy aszimmetrikus szabású "görög istennő" stílusú ruhát kreált.

A tóga-szabású menyasszonyi ruhához  remekül illet Alicia Keys chic chignon frizurája, melyet egy 60 karátos (eredetileg nyaklánc, de Alicia kérése átalakított) gyémánt fejdísz egészített ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.03. 11:25 S. Anna

Örömanya frizurák

Címkék: örömanya frizurák

Amikor elindítottuk ezt az esküvői frizura blogot, szándékosan nem a menyasszonyifrizurak.blog.hu címet választottuk, gondolván az esküvő többi szereplőjére is: vőlegényekre, örömanyákra és koszorúslányokra.

A két örömanya, a menyasszony és a vőlegény édesanyja, az esküvő kiemelt fontosságú mellékszereplője. Fontos, hogy az örömanyák ne akarják "túlöltözni" a menyasszonyt. Frizurájuk és ruhájuk legyen elegáns, de nem hivalkodó (három szín, amit biztosan nem illik viselnie a lánya/fia esküvőjén: fehér, fekete, vörös). Szerencsés esetben a két örömanya megbeszéli ki milyen ruhát fog viselni, milyen lesz a frizurája.

Az alkalmi frizura nem feltétlenül jelent a mindennapi hajviselettől eltérő fazont. Félhosszú vagy hosszú hajú édesanyák választhatnak decens kontyot. Lényeges viszont, hogy a hajfestés és a vágás friss legyen. A frizura elkészítését érdemes fodrászra bízni, már csak azért is, mert akkor biztosak lehetünk abban, hogy a frizura tartós lesz és nem fog néhány óra alatt szétesni. 

Angliában az örömanyák legtöbbször az ünnephez illő kalapot viselnek, nálunk idehaza ez a megoldás egyelőre kevésbé elterjedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.03. 10:54 S. Anna

Gyermek koszorúslány frizurák

Címkék: virágdísz koszorúslány frizurák

A koszorúslányokat életkoruk és feladataik szerint  két csoportra osztjuk. Az első csoportot a kislányok alkotják. Az esküvő kiskoszorúsainak elsődleges és legfontosabb funkciója, hogy elbűvölik a násznépet. Valódi esküvői feladatokat is elláthatnak: virágszirmokat szórnak, gyűrűpárnán viszik a jegygyűrűket, esetleg a menyasszony uszályát vagy fátylát (ez utóbbit viszont érdemes többször előre elpróbálni, nehogy kudarcba fulladjon a mutatvány).

A fiatal koszorúslányok hagyományosan 4-14 év közöttiek, mert ők az a korcsoport, akik a menyasszony körüli teendők fontosságát már kellő komolysággal veszik. Természetesen kiskoszorúslányok lehetnek akár 2-3 évesek is. Ha a családban és baráti körben csak ilyen korú kislányok vannak, a virágszirom szórásra készítsünk egy B tervet is, mert lehet hogy az utolsó percben elfáradnak a csöppségek.

Frizura szempontjából a legkisebbeknek elsősorban a virágkoszorút ajánljuk. A négy év feletti koszorúslányok haját szintén díszítheti virágból font koszorú, selyem hajpánt vagy diadém. Az ő hajukból, ha elég hosszú és erős szálú, akár már valódi alkalmi frizura is készíthető.

A felnőtt koszorúslányokról egy következő bejegyzésünkben lesz szó. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.08.02. 10:18 S. Anna

Az idei nyár legjobban várt esküvője Amerikában

Címkék: 2010 fátyol menyasszonyi frizura banánkonty közismert személy chelsea clinton esküvő

Az Egyesült Államok hónapok óta esküvői lázban ég. Bill Clinton volt amerikai elnök és Hillary Clinton külügyminiszter egyetlen lányának, Chelsea Clinton-nak, július 31-re beharangozott esküvőjét számtalan találgatás és pletyka előzte meg, a részletek csak lassan szivárogtak ki az esküvő helyszínét, a vendégek listáját, a menyasszony ruháját és egyéb információkat illetően.

Az idei nyár legnagyobb érdeklődésre számot tartó és egyben legdrágább amerikai esküvőjét egy festői szépségű vidéki kisvárosban, Rhinebeck-ben tartották, az elegáns Astor Courts kastélyban. Az esküvőre nem kapott meghívót Barack Obama, mert Chelsea szülei azt akarták, hogy ez az esemény tényleg a lányukról és jövendőbelijéről szóljon.

A vőlegény Marc Mezvinsky befektetési bankár tavaly a hálaadásnapi ünnepi hétvégén kérte meg a Clinton-lány kezét. A 30 éves Chelsea Clinton és a 32 éves Mezvinsky tizenéves koruk óta ismerik egymást.

Ami bennünket a leginkább érdekelt az esküvő kapcsán, az természetesen nem más, mint Chelsea esküvői frizurája. Bill Clinton elnöksége alatt Chelsea lányát gyakran láthattuk a papa oldalán a TV-ben, és bizony valljuk be, hogy Chelsea tini éveiben hordott dús göndör hajzuhataga nem a legszerencsésebb frizura választás volt. Chelsea természetes göndör haját néhány éve kiegyenesítve és egyre elengánsabban hordja, a "rossz hajnapok" pedig szerencsére már rég a múlté, hiszen Chelsea-ből mára érett és elegáns nő lett.

És hogy milyen frizurát választott Chelsea az esküvőjére? Nos, a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és divatos lófarok vagy félig feltűzött menyasszonyi frizura helyett Chelsea konzervatívabb stílusú frizurát választott: egy klasszikus vonalú középre tűzött kontyot. A menyasszonyi frizurát egy egyszerűségében szép hosszú fátyol egészítette ki. 

Chelsea menyasszonyi ruháját Vera Wang tervezte. A tervező 2010-es tavaszi kolleciójából választott fehér selyem és organza ruhát egy ezüst övvel tették egyedivé. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.07.27. 20:55 S. Anna

Kibontott hosszú hajú esküvői frizurák

Címkék: menyasszonyi frizura kiengedett haj

A teljesen kiengedett hosszú haj mint menyasszonyi frizura néhány évtizede szinte elképzelhetetlen volt. Pedig egy hullámos hajzuhatag akár önmagában, extra díszítés nélkül is, lehet ünnepi frizura, ha kellően vastag szálú, dús, egészséges és fényesen csillógó "alapanyagból" készül. Ha hajad vékonyszálú, akkor válassz inkább egy szép kontyot, mert kibontva frizurád a nap végére szinte egészen biztosan tönkremegy.

Amennyiben erre a fiatalos és kevésbé formális stílusra szavazol, számíts rá hogy a nap folyamán némi módosítást kell majd végezned a frizurádon. Például, az esküvői szertartáson viselt teljesen kibontott hajból az este közeledtével készíthetsz egy lazább kontyot vagy félkontyot, esetleg oldalt vagy hátul feltűzheted, hogy hajad ne zavarjon tánc közben.

Akik a tengerparton tartják esküvőjüket, azoknak kimondottan ajánljuk ezt a frizurát. A szél egészen biztosan belekap majd a hajadba, és jól összekócolja, de a tengerparti esküvőknek éppen ez az egyik bája.

 

Figyelmedbe ajánljuk még július 5-én kelt cikkünket a tengerparti esküvői frizurákról:

http://eskuvoifrizurak.blog.hu/tags/tengerpart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.07.08. 12:27 S. Anna

Csigákba feltűzött esküvői kontyok

Címkék: konty menyasszonyi frizura

A menyasszonyok többsége a konty mellett teszi le voksát. A kontyok variációs lehetősége gyakorlatilag végtelen, melyekből ezúttal az idehaza továbbra is nagy népszerűségnek örvendő "csigákba" rendezett variációkból mutatunk be néhány lehetőséget. Ezeket a stílusú kontyokat leggyakrabban a fej búbjára tűzik, de lehet középre vagy tarkó magasságba is igazítani. 

Trendi menyasszonyi frizura képek az eskuvoifrizurak.hu portálon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.07.07. 12:04 S. Anna

Vőlegény frizurák

Címkék: vőlegény frizurák

 

A megfelelő esküvői frizura kiválasztása nem csupán a menyasszony egyik legizgalmasabb feladata, hanem a vőlegényé is, hiszen ők ketten állnak az esküvői szertartás és az azt követő fogadás (vagy vacsora vagy lakodalom) középpontjában. 

A férfiak frizuráiról általában nem sok szó esik, és a vőlegényeket "férfi mellékszereplőkként" legtöbbször magukra hagyják, hogy megtalálják a hozzájuk stílusban legközelebb álló frizurát. Talán sokan azt gondolják, hogy a kedves férj jelöltnek tökéletesen megfelel majd esküvői frizuraként az egyébként hétköznapokon hordott már jól bevált fazon. Mi most ettől a "hagyománytól" eltérően szeretnénk bemutatni néhány frizura ötletet vőlegények részére is, mert úgy gondoljuk, hogy igenis megilleti őket az esküvő "férfi főszereplőjének" járó megkülönböztető figyelem! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.07.07. 11:13 S. Anna

Esküvői frizurák félhosszú hajból

Címkék: menyasszonyi frizura félhosszú haj

Hogy a rövid és félhosszú haj között pontosan hol a határ, arról eltérő vélemények vannak, mindenesetre, a mi definíciónkban a félhosszú haj körülbelül az állig érőtől a vállig érőig terjed, és a legtöbb esetben (fazontól függően) legalább egy mini copfocskába össze lehet fogni.

A félhosszú hajú aráknak nem feltétlenül kell lemondaniuk a kontyról, de arra mindenképp számítsanak, hogy ha póthajat szeretnének, akkor elég mélyre kell majd nyúlniuk a pénztárcájukba. Természetesen póthaj nélkül is rengeteg lehetőség van szép esküvői frizurák kialakítására félhosszú hajból. Akár egy egyszerű bubi fazonból is válhat alkalmi frizura, ha a megfelelő díszítéssel feldobjuk.

Akinek egyenes a haja, az általában göndörre vágyik, és fordítva. Ha félhosszú sima hajból mindenképp fürtöket szeretnél varázsolni, vedd figyelembe, hogy a hajad hossza lazább hullámokkal kb. a felére rövidül, igazán göndören pedig legalább a harmadára (lásd a második fotót).

Az alábbi menyasszonyi frizurák félhosszú hajból könnyedén megvalósíthatók:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.07.06. 09:51 S. Anna

Spanyol konty más szemszögből - oldalnézet

Címkék: konty menyasszonyi frizura chignon spanyol konty

A letisztult vonalú klasszikustól, a nemesen csavart elegánson keresztül, a modern és merészebb kontyvariációkig bármit választhatunk menyasszonyi frizuraként. A lényeg, hogy fejünk és a konty összhangban legyenek, azaz hogy elölről, hátulról és mindkét oldalról nézve szép formát mutasson.

Egy csodaszép spanyol konty oldalnézetből: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További csodaszép tarkókontyok az eskuvoifrizurak.hu portálon. 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2010.07.06. 09:47 S. Anna

Spanyol konty más szemszögből - elölnézet

Címkék: konty menyasszonyi frizura chignon spanyol konty

A chignon-ról (ejtsd: sinyon) vagy spanyol kontyról már esett szó - lásd június 28-i első bejegyzésünket - és a továbbiakban is szeretnénk napirendben tartani ezt a témakört. Most nézzük meg, hogy hajunkat hogyan formázhatjuk elöl és oldalt, ha spanyol kontyot viselünk.

Azt, hogy elöl hogyan fésüljük hajunkat elsősorban az fogja meghatározni, hogy milyen a fej- és arcformánk, milyen magas a homlokunk, mennyire elálóak a füleink. Az alábbiakban bemutatott lehetőségek között vannak egyszerűen hátrasimított, szorosan illetve lazán oldalra tűzött, vagy frufrut a homlokba fésült megoldások. 

A teljes tarkókonty képgalériát ITT tekinthetik meg. 

Szólj hozzá!

2010.07.05. 15:51 S. Anna

Menyasszonyi frizurák tengerparti esküvőkhöz

Címkék: tengerpart konty menyasszonyi frizura virágdísz félig feltűzött kiengedett haj

Azok a párok, akik az esküvőjüket szó szerint összekötik a nászúttal, valószínűleg egy csodaszép tengerparti esküvőről álmodoznak, távol a város zajától, csupán két tanú jelenlétében. Reméljük, hogy ez a romantikus esküvői helyszín minél több szerelmespárnak adatik meg. Azok se keseredjenek el túlságosan, akiknek egyelőre nincs lehetőségük exotikus környezetben, pálmafák alatt, fehér homokban, mezítlábas esküvőt tartani, mert a család/rokonok mást "diktálnak". Házassági fogadalmunkat újra és újra meg lehet erősíteni, akár már a következő tengerparti nyaralás során.

A tengerparti esküvők stílusukban lezserek, és ez a "lazaság" jellemzi a menyasszony frizuráját és ruháját egyaránt. Tengerparti esküvőhöz a menyasszonyok többsége a teljesen kibontott frizurát választja, melybe nyugodtan belekaphat a szél, attól csak még romantikusabb lesz az összkép. Ha összefogjuk hajunkat, akkor is csak egy laza kontyot vagy félkontyot javaslunk.

A hajdísz akár el is hagyható, de ha mégis szeretnénk feldobni valamivel frizuránkat, akkor a fej tetejére kerülhet egy élővirágokból font koszorú, a tengerparti hangulatot még jobban kihangsúlyozó "tenger gyömölcsei korona" vagy csak egy egyszerűen a fül mögé tűzött virág. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!