HTML

Esküvői frizurák

Ha még nem volt olyan alkalom az életedben, amikor tökéletesen akartál kinézni, akkor az esküvőd biztosan az a nap lesz. Segítségül létrehoztuk ezt az esküvői frizurákat bemutató blogot. Reméljük, hogy sokaknak tudunk majd ötleteket adni a nekik legmegfelelőbb esküvői frizura és kiegészítők kiválasztásában. Örömteli tervezést, esküvőszervezést és készülődést kívánunk mindenkinek a nagy naphoz! A szerkesztők: Erdőssi Dorottya és Svajda Anna

2010.06.29. 12:28 S. Anna

A svéd koronahercegnő esküvői fejdísze

Címkék: 2010 fátyol tiara menyasszonyi frizura chignon banánkonty spanyol konty királyi esküvő közismert személy

2010 június 19-én Viktória svéd koronahercegnő és egykori fitneszedzője, Daniel Westling kimondták  a boldogító igent.  A trónörökös fején ugyanaz a cameo tiara volt, amelyet pontosan 34 évvel ezelőtt édesanyja, Silvia királyné viselt, amikor 1976 június 19-én összeházasodott XVI. Károly Gusztáv királlyal.

A "cameo" szó olyan ékszerre utal, melynek ékköveit magasított keretbe  ágyazták. A Viktória hercegnő által viselt arany tiarát igazgyöngyök díszítik. A középső cameo a görög mitológia két alakját Ámort és Pszichét ábrázolják.

Ámor és Psziché története röviden: A Vénusz szépségével vetekedő földi Psziché tökéletessége miatt haragra kelti Vénuszt, mindenek leggyönyörűbb Istennőjét. A szerelem istennője ezért megparancsolja fiának, Ámornak, hogy nyilazza meg őt, hogy gúnyt űzhessen az álomszép lányból.  Ámor édesanyja parancsának teljesítése közben beleszeret a gyönyörűséges Pszichébe, s megsebzi önnön magát s a földi lányt is.

Visszatérve Viktória esküvői frizurájához: a kontyot Peter Andresson mesterfodrász készítette. A tiarán kívül a hercegnő esküvői frizuráját egy gyönyörű antik csipkefátyol tette még ünnepélyesebbé. Ugyanezt a fátylat viselte a svéd királyi család több nőtagja esküvőjük alkalmával: 1932-ben Sofia királynő, 1964-ban Désirée hercegnő és Margaretha hercegnő, 1974-ben Christina hercegnő, és 1976-ben Viktória édesanyja, Silvia királyné.

Az esküvőt megelőző napon, június 18-án, a királyi család fogadást és gála koncertet adott az 1200 esküvői vendég tiszteletére. Viktória hercegnő a gála koncerten banánkontyot viselt, melyet egy gyémántokkal díszített Ámor nyilával tűztek át (lásd a legutolsó fotót). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoifrizurak.blog.hu/api/trackback/id/tr812118329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása